x
s y m v a l l e i n

Μέχρι σήμερα ο φορέας Αμκε Συμβάλλειν έχει αναπτύξει αυτοχρηματοδοτούμενες δομές και δράσεις στους τομείς:

Ψυχικής Υγείας, όπως η δημιουργία Κέντρου Ψυχολογικής Υποστήριξης στον Δήμο Παλλήνης, όπου σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου, ο φορέας προσφέρει με ατομικές συνεδρίες δωρεάν ψυχοθεραπεία σε εβδομαδιαία βάση για ευπαθείς ομάδες.

Υγείας & Πρόληψης διενεργώντας δωρεάν έλεγχο ζωτικών σημείων (μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, θερμοκρασίας και οξυγόνου) στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων στην Ανθούσα, στον Γέρακα και στην Παλλήνη.

Ενημέρωσης, Παρέμβασης & Πρόληψης, διενεργώντας τακτικές επισκέψεις στα ΚΑΠΗ των δήμων και υλοποιώντας νευροψυχολογική αξιολόγηση για ανίχνευση πρώιμων σταδίων άνοιας, καθώς και γνωστικές παρεμβάσεις με ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης στον πληθυσμό υπερηλίκων.

Ενημέρωσης, Παρέμβασης & Πρόληψης για θέματα ουσιών και ψυχικής υγείας σε σχολικές εκπαιδευτικές δομές.

Ενημέρωση σε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων- ΚΑΠΗ- Κύκλος Σεμιναρίων για την Άνοια

Η ΑΜΚΕ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΝ έχοντας δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τον Δήμο Παλλήνης, διενήργησε κύκλο σεμιναρίων με θέμα την Άνοια και την Κατάθλιψη της τρίτης ηλικίας τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2023 στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων. Τα μέλη των ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνομιλήσουν με την διεπιστημονική ομάδα του Φορέα και να απευθύνουν ερωτήματα που απασχολούν εκείνους ή τους οικείους τους. Ευχαριστούμε θερμά τον πάντοτε δραστήριο και κοινωνικά ενεργό Δήμο Παλλήνης.

Μετρήσεις Ζωτικών Σημείων στα ΚΑΠΗ

Η ΑΜΚΕ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης έχοντας ως στόχο να προσφέρει υπηρεσίες υγείας και πρόληψης, πραγματοποίησε μετρήσεις ζωτικών σημείων στο Δημαρχείο και στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης στις 19, 20 και 31 Οκτωβρίου 2022.

Πιλοτικό Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης

Η ΑΜΚΕ «Συμβάλλειν», παρείχε ένα φάσμα υπηρεσιών μέσω του επιστημονικού προσωπικού της, σε όσους δημότες της Παλλήνης ένιωσαν την ανάγκη να απευθυνθούν σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, πλαισιώνοντάς τους με συστηματική και οργανωμένη ψυχολογική υποστήριξη. Το πρόγραμμα απευθύνθηκε σε όλους τους κατοίκους ανεξαρτήτως ηλικίας, από τις αρχές του 2023, όπου και πραγματοποιήθηκαν τακτικές συναντήσεις με συχνότητα ανάλογη των αναγκών του εκάστοτε ωφελούμενου. Τα έτη 2023 - 2024 εξυπηρετήθηκαν αρκετοί δημότες και υλοποιήθηκαν περισσότερες των πεντακοσίων θεραπευτικές πράξεις, με κύρια αιτήματα τις δυσκολίες στην λήψη αποφάσεων, την επίλυση συγκρούσεων, τις ενδοοικογενειακές δυσκολίες, το πένθος, την επιθετικότητα και τον χωρισμό.

Η ΑΜΚΕ Συμβάλλειν, διαμορφώνει ένα σύστημα σύγχρονων ανθρωποκεντρικών υπηρεσιών και προάγει εκστρατείες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, που το άτομο συνειδητοποιεί τις δυνατότητές του, ώστε να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες που προκύπτουν από την καθημερινότητα και να μπορεί να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Συνεργασία με το Εσπερινό Γυμνάσιο Παλλήνης

Διοργανώθηκε ομιλία με θέμα την εξάρτηση από το Κάπνισμα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Παλλήνης. Οι μαθητές του Γυμνασίου είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από τον Ψυχολόγο της Μονάδας μας για τις ψυχολογικές αιτίες του καπνίσματος και για τις οργανικές επιπτώσεις, καθώς και την διαδικασία διακοπής του καπνίσματος από τον Παθολόγο στις 27 Απριλίου 2023.

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά το Δήμο της Παλλήνης για αυτή την ουσιαστική συνεργασία καθώς και για την παροχή των υποδομών του, χώρους γραφείων και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.