x
s y m v a l l e i n

Ο πλούτος της προσωπικής εμπειρίας που οι εθελοντές αποκτούν όταν λειτουργούν σε οργανωμένα πλαίσια, είναι αδιαμφισβήτητης σημασίας.

 

Η εθελοντική προσφορά παρέχει το έδαφος για σταδιακή ανάπτυξη της ευθύνης και ικανοτήτων του ατόμου μέσω της ανάθεσης αρμοδιοτήτων.

 

Η εθελοντική διάθεση αποτελεί πεδίο ατοµικής και συλλογικής παρέµβασης – μια πράξη ενός ατόμου ή μιας ομάδας που προσφέρει χρόνο και δεξιότητες για κοινωφελείς σκοπούς και προς χάριν της κοινότητας.

“Ο εθελοντισμός είναι μια τυπική διαδροµή µέσω της οποίας το άτοµο έρχεται σε επαφή µε την διαδικασία µετασχηµατισµού του ψυχιατρικού πεδίου. Αυτού του τύπου η προσφορά δεν επικεντρώνεται στην ψυχιατρική, αλλά επεκτείνεται σε µια σειρά από «ευπαθείς» κοινωνικούς χώρους όπου συχνά, είτε οπισθοχωρεί, είτε δεν έχει φτάσει ακόµα το κρατικό σύστηµα κοινωνικής πρόνοιας.”

Τζανάκης, Μ. (2008). Πέραν του ασύλου: η κοινοτική ψυχιατρική και το ζήτημα του υποκειμένου. Κοινός Τόπος Ψυχιατρικής, Νευροεπιστημών & Επιστημών του Ανθρώπου.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ψυχαργώς, οι εθελοντές είναι άτομα που επιδιώκουν την ένταξη τους σε μονάδες για να υποστηρίξουν ή να εμπλουτίσουν το πλαίσιο της λειτουργίας τους .

Η ΑμΚΕ Συμβάλλειν παρέχει στους εθελοντές μας

Οι εθελοντές είναι αναπόσπαστο κομμάτι των υπηρεσιών που παρέχουμε.

Με την υποστήριξή τους είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους που πλήττονται από ψυχικές ασθένειες.

Από συνηγόρους και συμβούλους μέχρι φιλικά πρόσωπα και υποστήριξη, έχουμε πολλούς συναρπαστικούς ρόλους εθελοντών στο Συμβάλλειν.

Συχνές Ερωτήσεις

1) Πόσο χρονών πρέπει να είμαι για να γίνω εθελοντής;

Για να παρέχετε ατομική υποστήριξη σε άτομο που ζει με ψυχική ασθένεια, θα πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών. Για άλλους ρόλους, θα πρέπει να είστε τουλάχιστον 16 ετών.

2) Τι περιμένει η Αμκε Συμβάλλειν από εσένα;

- Σεβασμό της φιλοσοφίας και του κανονισμού λειτουργίας του Φορέα
- Συνέπεια και υπευθυνότητα σε ότι αναλάβει ο εθελοντής
- Πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας

Αν αναζητάτε έναν ανταποδοτικό και ουσιαστικό ρόλο όπου μπορείτε πραγματικά να κάνετε τη διαφορά, κάντε αίτηση σήμερα και ξεκινήστε το ταξίδι σας ως εθελοντής με τον φορέα Αμκε Συμβάλλειν.

Γίνε εθελοντής

    Ονοματεπώνυμο

    Το email σας

    Θέση εθελοντή/εθελόντρια

    Βιογραφικό