x
s y m v a l l e i n

Κάθε δέντρο για να μεγαλώσει και να βγάλει καρπούς πρέπει να έχει φροντισμένες ρίζες. Οι ρίζες του Χ. βρίσκονταν στην Λαμία όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε με τους γονείς του και τον αδερφό του.

Καιρό τώρα ο Χ. ζητούσε να επισκεφτεί την Λαμία και συγκεκριμένα το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε. Προφανώς και μια τέτοια επιθυμία δεν μπορείς να την παραβλέψεις ούτε να κάνεις ότι δεν την άκουσες.

Έχοντας ετοιμάσει τα πράγματά του, ένα ωραίο πρωινό του Αυγούστου ξεκίνησε το ταξίδι μας…

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού ο Χ. μου μιλούσε για την οικογένεια του, το σπίτι του, με λίγα λόγια την ζωή του. Φτάνοντας στον προορισμό μας, χαμογέλασε έτσι όπως δεν τον έχω δει ποτέ να χαμογελάει και έτριβε τα χέρια του από χαρά.. όπως κάνουν τα μικρά παιδιά που αποκτούν αυτό που ποθούσαν πιο πολύ.

Οι μέρες κυλούσαν με χαρά, νοσταλγία και με πολλές αναμνήσεις. Κατά την διάρκεια των ημερών αυτό που γέμιζε με συναισθήματα τον Χ., ήταν να φροντίζει τον κήπο του σπιτιού και να πηγαίνουμε για φαγητό στον Άγιο Λουκά. Ο Άγιος Λουκάς είναι σε ένα ψηλό σημείο της Λαμίας όπου έχει υπέροχη θέα και εκεί ο Χ. συνήθιζε να πηγαίνει για καφέ τα Σαββατοκύριακα.

Η ημέρα της επιστροφής έφτασε… και αυτό που και οι δύο μας καταλάβαμε είναι ότι οι ρίζες σου σε κρατούν στην γη και οι ιστορίες σου είναι αυτές που δυναμώνουν τα κλαδιά σου…

Από την κοινωνική λειτουργό του οικοτροφείου “‘Αλκηστις”, Έλενα Λοϊζου